František Pospíšil

Na svých stránkách popisuji cesty, kterými jsem došel k zamýšleným cílům. Cíle se občas během cesty změnily.

Rodinný dům

Dětský domek na zahradu

domek_0

Stavbu rodinného domu máme za sebou a děti ve věku 3 a 5 let by chtěly mít na zahradě svůj dětský domek. Přemýšlel jsem, jak při jeho stavbě spotřebovat nějaké zbytky ze stavění: palety, dřevotřísku, OSB desky, střešní latě, linoleum. Nakonec jediné co jsme kupovali byla střešní krytina a panty. Abychom s manželkou získali představu o budoucím výsledku naší spolupráce, udělal jsem nějaký náčrtek. Na něm bylo uvažováno použití OSB desek formátu 625 x 2050mm a tloušťky 18mm. Nakonec jsme většinu udělali z velkých tabulí dřevotřísky, takže spojů je daleko míň než na obrázku.

Detsky_domek_1

Dvojici palet jsme spojili pomocí několika latí a vztyčili boční stěny domku. Na okraje štítových stěn jsem přišrouboval střešní latě 60x40mm. Spodní konce latí se opírají o palety. Na tabule určené pro střechu jsou přišroubovány latě, kterými střecha zapadne do domečku. To je celkem důležité, protože po připevnění krytiny už na střechu nepůjde nic přišroubovat. Krytinu jsme přibíjeli na střechu na zemi a potom hotové poloviny střechy položili na domek. Nakonec ještě na podlahu přišroubovat zbytky OSB desek aby se zakryly mezery mezi deskami palet a celé to překrýt linoleem.

domek_4

domek_3

domek_2

domek_1

Zatím jsem nepřišel na to, jak vhodně upravit okraj střešní krytiny z asfaltových šindelů. Nejspíš pomůžou pásy z titanzinkového plechu.

Dle požadavku dětí je nutný stoleček, záclona, klika, nátěry a další vybavení. Ale to budeme doplňovat postupně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *